Cinsel birleşme koşul değil, HPV virüsü, Genital siğil bulaşabilir.
Cinsel birleşme şart değil ((Cinsel birleşme koşul değil, HPV virüsü, Genital siğil, Siğiller, Kondilom, HPV DNA, Dilimde siğil çıktı, Makatta siğil var, Bitkisel Çözümü, Organik Yolla çözümü nedir?))
Genital siğillerin en fazlaca rastlananının cinsel yolla bulaşabilen bir hastalık bulunduğunu ifade ederek, dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan noktalar.
Cinsel birleşme şart değil Genital siğillerde en sık saptanan tipler
Genital siğillerin en fazlaca rastlananının cinsel yolla bulaşabilen bir hastalık bulunduğunu ifade ederek, “Condyloma acuminata , Human papiloma virüsü (HPV) tarafınca oluşturulmaktadır. Genital siğillerde en sık saptanan tipler HPV 6 ve HPV 11’dir ve bu tipler kanserle ilişkisi olmayan HPV tipleridir.
Genital siğiller HPV virüsü bekli de en sık rastlanan cinsel yolla bulaşabilen hastalıklardır. Kişinin kendisi tarafınca görülebilen ya da elle hissedilebilen genel anlamda dış genital bölgede ve makat çevresinde ufak siğiller şeklinde ortaya çıkar. Siğiller yumuşak, pembe-beyaz renkli, karnabahar benzeri oluşumlardır.
HPV virüsü Tek ya da grup halinde olabilirler. Ara sıra dışarı kabarık olmayıp düz olarak bulunurlar. Nadiren vajina içinde , ağız ve boğazda da görülebilirler. Vajinal yolla doğumda HPV 6 ve 11 bebeğe nadirde olsa bulaşıp laringeal papilomatozis ( larenks ve üst solunum yolunda siğil) yapabilir. Kondilomda ağrı olmaz, fakat ara sıra kaşıntı ve yanma görülebilir.
HPV virüsü cinsel ilişki ile ciltten cilde bulaşır.
Cinsel birleşme şart değil HPV virüsü Bulaşma için gerçek cinsel birleşme koşul değildir. Bunun haricinde oral seksle ağız mukozasına bulaşması ender de olsa mümkündür. Düzgüsel doğumda genital bölgeden bebeğe bulaşma ihtimali vardır. Enfekte wc oturağı, kapı kolu, havlu, sabun, yüzme havuzları yada küvetten bulaşma açıklanamayan bazı HPV lezyonlarının oluşumunda rol oynayabileceğini düşündürmektedir.
HPV virüsü Tedbir; Genital siğil riskini azaltmanın en etkili yolu birden fazla sayıda partner ile beraber olmamaktır. Sadece bunun mümkün olmadığı durumlarda prezervatif en etkili tedbir yoludur.
HPV virüsü Prezervatif siğillerin yanısıra cinsel yolla bulaşan AIDS de dahil olmak suretiyle pekçok hastalığa karşı koruma sağlar. Siğiller kondomun kapladığı alan haricinde da bulunabildiğinden prezervatif bazen etkisiz kalabilir.
Çoğu zaman HPV ile temastan sonrasında genital siğil gelişmesi 1 yada 6 ay içinde gerçekleştiğini kaydeden Çataklı, ”Bazı kişilerde HPV senelerce yada on senelerce sessiz kalabilir. Bu yüzden hastalığın ne süre yada kimden bulaştığını bilmek mümkün olmayabilir. Tanı muayene esnasında lezyonların görülmesi ile konur.
Ciltten kabarık karnabahar tarzında lezyonlar kolaylıkla tanınır, sadece düz lezyonlar çıplak gözle görülmez, yüzde3-5 asetik asit uygulandıktan sonrasında kolposkopla ciltte renk değişimi, acetowhite görünümü tanı koydurur.
Smear testi kondilomun tanı ve takibinde son aşama önemlidir. Ne olursa olsun yılda bir kez smear yaptırmalıdırlar. Tedavi öncesi öteki kanser lezyonlarından kati bir halde ayırmak için kesinlikle biopsi alınmalıdır. Kondilom tanısı konan kişilerin partnerleri de kesinlikle muayene olmalı ve gerekir ise tedavi edilmelidir.
Cinsel birleşme şart değil Kondilom hpv virüsü, genital siğiller, kesinlikle tedavi edilmesi ihtiyaç duyulan bir hastalık.
Tedavi edilmezse kişinin bağışıklık sistemine bağlı olarak hızla çevre dokulara yayılıp, ciltten kabarık, fazlaca çirkin bir görünüme sebep olabilir, ek olarak cinsel partnerine de bulaşır.
Bazı kişilerde ise tedavi edilmese de lezyon olduğu şeklinde kalabilir. Tedavide virüsü yok etmek mümkün değildir. Bir tek siğilleri ortadan kaldırmak amacıyla lezyonun üzerine sürülen ilaçla yada cerrahi yolla tedavi uygulanır.
Dıştan sürülen ilaçlarla tedavi uzun soluklu ve zahmetli bir tedavidir, bu ilaçlar çevre dokuya zarar vermeden pamuklu kulak çubuğuyla fazlaca dikkatli bir halde uygulanmalıdır.
Cerrahi tedavide 3 yöntem söz mevzusudur. Bu yöntemlerin birbirine herhangi bir üstünlüğü yoktur, lezyonun büyüklük ve yerine gore doktorunuz sizin için en uygun yöntemi belirleyecektir. HPV Yardım
Tıbbi Tedavi Yöntemi
Yöntem lezyonun laser ya da elektrokoter ile yakılmasıdır (koterizasyon). Yöntem sıvı nitrojen ya da karbondioksit ile lezyonun dondurulmasıdır (krioterapi , cryotherapy). Yöntem de bazı büyük lezyonlar cerrahi olarak çıkarılmayı gerektirebilir.