Genital siğil tehlikeli mi? tedavisi forumlar
Genital siğil tehlikeli mi? Human Papilloma Virüs (HPV)’ün genital bölgede niçin olduğu siğile (verrükaya) verilen addır.
+Dünyada cinsel ilişki ile en sık bulaşan enfeksiyon olan HPV enfeksiyonu, ilk cinsel deneyimini erken yaşta yaşayan ve cinsel partner sayısı fazla olan bireylerde daha sık görülür.
Genital siğil iyi mi bulaşır?
+Genital siğillerin enfeksiyon yapma potansiyeli oldukça fazladır. Genital siğil çoğunlukla oral, anal ve vajinal cinsel temasla bulaşır. Partnerler içinde bulaşma oranı ortalama %60’dır.
Yüksek bulaşma oranı sebebiyle cinsel etken bireylerde yaşam boyu genital siğil görülme oranı %50’ye yaklaşmıştır.
Genital siğil emareleri nedir? Genital siğil tehlikeli mi?
+HPV’nin sebep olduğu genital siğiller hiçbir emare vermeden ilerleyebilir.
+Deriden kabarık ya da yassı, deri renginde-pembe-kahve tonlarında et beni benzeri kabartılar şeklinde görülen genital siğiller çoğu zaman milimetrik olarak adım atar sadece nadiren birkaç santimetre’lik siğiller de görülür.
+Büyük, birleşmiş yada nodül olarak görülen genital siğiller daha oldukca immunsupresif doğrusu bağışıklık sistemi baskılanan ve diyabet hastalarında görülür.
+Lezyonların oluşmasından peşinden siğillerin sayısı ve boyutu artabilir ya da kendiliğinden gerileyebilir. İyileşenlerin forum sayfası
+Genital siğiller çoğunlukla semptom vermemekle beraber; kanama ve kaşıntı şikayetleri bulunabilir.
Hanımlarda emareler; +Genel belirtilerin haricinde hanımlarda iç genital bölgedeki siğile bağlı olarak cinsel ilişki yada gebelikte kanama görülür. Dış genital bölgede kaşıntılar yaşanabilir.
Erkeklerde emareler;+Genital siğiller erkeklerde penis, testis, kasık ve makatta görülebilmektedir. Genital siğiller, ender de olsa anüs yada idrar yolunda oluştuğu vakit wcye çıkma zorluğuna sebep olabilmektedir.
Genital siğil ne vakit ortaya çıkar?
+HPV bulaştıktan sonrasında uzun seneler vücutta sessiz kalabilmektedir. HPV bulunan herkeste genital siğil ortaya çıkmayabilmektedir.
+Aslına bakarsak birçok kişide HPV müdafa sistemi tarafınca etkisiz hale getirilmektedir.
+HPV ile bulaşma sonrasında lezyonun görülme süresi 3 hafta ile 24 ay arasındadır.
HPV virüsü, Genital Siğilerin Tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
+HPV bir vürüstür Lezyonları, siğil benzeri düzgüsel siğiller değildir. HPV virüsünü Negatif etmek gerekir. Düzgüsel siğil olmadığı için Yakmayla, Dondurmayla, Lazerle, Asit içerikli damlalar ve krem ile geçmez. Cildinizi tahriş ettiğiniz için çoğalarak yayılır.